Accident

Assalamualaikum.

tadi, on my way back to school, i saw an accident. accident antara bas dan motor. sangat teruk. bas tuu bas sekolah aku. bas sabar 8. motor tu lenyek habis. yang aku nampak motor tuu dah ade dekat bawah tayar depan. memang agak teruklah. adik aku cakap, dia nampak orangnya ada dekat bawah tayar belakang. OHMY. can you imagine? separuh daripada kaki dia hancur. that is what my brother said lahh. aku tak nampak orangnya dekat mana.

memang aku tak boleh percaya lahh. lagi lagi ia melibatkan bas sekolah aku. sebenarnya aku tertidur dalam bas. tetibe aku terdengar bunyi polis punye bunyi tuu. tak ingat apa nama dia. sekali aku bangun, pak cik bas aku berhenti sekejap. mungkin dia pon nak tengok. actually, aku takut. sejak kebelakangan ni aku selalu nampak accident depan mata. aku takut. takut benda tuu berlaku pada keluarga aku. ya Allah, kau jauhkanlah keluarga ku dari segala musibah. Aamiin.

seriously, when i think about it again, mati memang boleh menjemput kita bila bila masa je. even now, when you're reading this. Allah can take your life. Allah is the most powerful. we can't say something like "I want to live just another month" no, you can't. sebab tu lahh Allah bagi kesempatan untuk kita yang masih hidup ni mengambil iktibar apa yang dah jadi. tunaikan apa yang wajib. bertaubat setiap kali membuat kesalahan dan tidak mengulanginya.

p/s; aikk. aku dah jadi ustazah lahh pulak. takpe. kita manusia kene saling ingat mengingati kan?

2 comments:

Niena Sofea said...

Assalamualaikum .. ^.^
Niena datang nak jemput join GA blog Niena .. Jom join , lebih 20 hadiah untuk dimenangi .. =)
http://nienasofea.blogspot.com/2012/11/giveaway-1st-anniversary-realiti-bukan.html

anggi pradiska abadi said...

nice story, dont forget visit my blog http://anggipradiskaabadi.blogspot.com/