tahun baru, azam baru

hye peeps;

hari ni, 261111 ialah tahun baru dalam kalender islam. siapa yang tak tau tu, sekarang dah tau kan? so, kalau dah masuk tahun baru, ape yang patut di buat? mestilah bace doa akhir tahun dan doa awal tahun supaya Allah berkati segala apa yang kita buat tahun ni dan Allah pelihara kita daripada nafsu kita yang terus menguasai diri kita yang dah cukup hina ni pada tahun hadapan.

cuba kau orang bayangkan kalau kau orang tak baca. agak agak Allah nak tak tolong kita? agak agak Allah berkati tak apa yang kita buat tahun nie? agak agak Allah nak lindung tak kita tahun hadapan? haaaa. kan dah banyak agak agak tuu. kalau kita nak Allah tolong kita, berkati hidup kita, lindung kita, usahalah. apa usahanya? uahanya, kita kene doa. doa tu pulak kene bersemangat sikit. jangan macam orang tak cukup makan 10 tahun. kang tak pasal pasal, Allah tak nak tolong kita langsung.

tahun baru, azam pon kene baru jugak enn. azam aku ialah nak belajar lagi sungguh sungguh. almaklum lahh. dah bergelar fom 4 dah pon. dengar dengar budak yang tahun nie form 4, subjek dye lagi mencabar tau. haihh laa, haihh laa. and i wanna learn to cook. tapi takde sape nak ajar. mak often busy. dah. setakat ni, itu sahaja azam aku. tak nak banyak banyak. nanti tak terbuat pulak. kite slow slow dulu. oke?

p/s; azam kau orang pulak ape? ce cite ce cite. 

No comments: